Case-Amsterdam.nl

Leven in Amsterdam

Betaald parkeren

By has blogged 11

Betaald parkeren, je ontkomt er eigenlijk niet meer aan. Zeker niet in de grote steden. Hier betaal je altijd voor parkeren. En parkeren is duur, zeker in Amsterdam. Hier wordt in het centrum al €5 gerekend voor een uurtje parkeren. Parkeren in Rotterdam is dan al iets goedkoper ook al is het verschil niet zo heel groot. In het centrum betaal je voor parkeren op straat dan €3,33. Het verschilt natuurlijk ook per parkeerzone waar je wilt staan. Hoe dichter bij het centrum hoe duurder het parkeren wordt. Ga je kijken naar een stad als Groningen zie je dat het daar een heel stuk goedkoper is om te parkeren.

Parkeren in Groningen

Groningen is een grote stad en ook relatief druk. In verhouding met Rotterdam en Amsterdam niet meer natuurlijk. Daarom liggen de parkeertarieven ook een stuk lager. Ga je in Groningen in het centrum parkeren dan betaal je op straat in het duurste gedeelte tot €2,60 per uur. De parkeergarages in het centrum zijn echter iets duurder. Hier betaal je per uur gemiddeld €2,72. Parkeren in Groningen is dus een stuk goedkoper dan Amsterdam en Rotterdam.

Dagjes weg

Ga je een dagje weg met de auto dan zul je afhankelijk van je woonplaats waarschijnlijk eerder naar Rotterdam of Amsterdam gaan dan naar Groningen. Voor de meeste mensen is Groningen te ver rijden. Dus kom je automatisch wel met duurdere parkeertarieven in aanraking. Al moet dat de pret niet drukken natuurlijk. Het is pas hinderlijk als je in de stad woont en je moet er regelmatig zijn. Dan wordt het echt vervelend en een dure aangelegenheid. Als je voor je werk vaak in het centrum moet parkeren dan is het niet fijn dat de tarieven zo hoog zijn. Maar met de huidige economie zal het helaas niet snel gebeuren dat de tarieven echt omlaag zullen gaan.

18

november
2023
Time: 12:48

Comments are closed.


  • Case-Amsterdam.nl

    © All Rights Reserved.
    we love WordPress 6.5.2
    105 queries. 0,789 seconds.

    Tembesi 1.0 Designed by WP GPL