Case-Amsterdam.nl

Leven in Amsterdam

Mee kijken in de keuken van een ontwerper

By has blogged 11

Maison de Faux kwam met een briljant idee, waarom maak je van je atelier geen real life soap. Via de website van www.maisonthefaux.com kan je een kijkje nemen in het atelier en wet je hoe een ontwerper echt te werk gaat.

Er wordt af en toe gekscherend gekeken naar een ontwerper dat hij of zij meer van de champagne nipt dan dat ze actief is in het atelier. De livestream van maison de faux toont aan dat het echt hard werken is. Op het moment dat wij gingen kijken zag het er allemaal wat minder spectaculair uit. Je zag duidelijk een paar lege tafels, uiteraard paspoppen, naaimachines en een spiegel. Er hing nu niet echt een party sfeer er werd hard gewerkt. Misschien is dat ook we de bedoeling geweest met deze stunt. Er hangt een vooroordeel over het beroep van ontwerpers. Wij denken daarom ook dat Maison de Faux de kijker wilt laten zien dat er wel degelijk hard word gewerkt.

Ze zijn bezig met een nieuwe collectie en willen die graag volgend jaar laten zien in Amsterdam en zijn op zoek naar meer transparantie en authenticiteit in de mode. Ze willen laten zien hoe het er echt aan toe gaat in de business. De media helpt er ook niet altijd aan mee en al helemaal niet de populaire mode programma’s dan lijkt het of het allemaal heel eenvoudig is. Het is nu nog redelijk rustig maar hoe dichter de show in de buurt komt hoe meer je de creatieve chaos gaat zien, dat is misschien wel tv waar wij allemaal op zitten te wachten.

Als je het hele proces volgt kan je misschien wel voorop de mode gaan lopen. Je kan een kleine inschatting maken welke kleuren helemaal in gaan worden en welke kleding een trend kan hebben. Wordt het een periode voor een jurk, spijkerbroek, jumpsuit of wat dan ook.

04

november
2023
Time: 12:54

Comments are closed.


  • Case-Amsterdam.nl

    © All Rights Reserved.
    we love WordPress 6.5.2
    102 queries. 0,386 seconds.

    Tembesi 1.0 Designed by WP GPL