Case-Amsterdam.nl

Leven in Amsterdam

Studeren in Amsterdam

Als je wilt gaan studeren in Amsterdam, mag je je tot een grote groep (aankomende) studenten rekenen. Amsterdam telt in het hoger onderwijs jaarlijks zo’n 70.000 tot 80.000 studenten, waarvan ruim eenderde aan de Universiteit van Amsterdam ( UvA) studeert. Andere prominente onderwijsinstellingen in Amsterdam zijn de Vrije Universiteit, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, de Gerrit Rietveld Academie en de Fontys Hogescholen.
Je studie is een belangrijke stap in je leven en daar komt behoorlijk wat bij kijken, vooral als je in een populaire studentenstad als Amsterdam wilt gaan studeren. We helpen je hier alvast een eindje op weg met wonen, werken en het studentenleven.

Studentenkamers in Amsterdam

Als je gaat studeren in Amsterdam zul je misschien ook graag op kamers willen in de stad. Steeds meer studenten blijven echter wat langer thuis wonen. Vaak is dit gewoon goedkoper maar ook veel studenten missen de boot omdat ze zich te laat oriënteren op het op kamers wonen. Zeker voor een populaire studentenstad als Amsterdam geldt, dat je al vroeg bezig moet zijn met een eventuele verhuizing.
Waar je zoal rekening mee moet houden als je een kamer wilt in de hoofdstad, vertellen we je in ‘Wonen in Amsterdam’.

Bijbaantjes in Amsterdam

Sinds de crisis liggen de bijbaantjes niet meer voor het oprapen. En dat terwijl het steeds moeilijker wordt om je studie te bekostigen, en niet iedereen kan voor de kosten aankloppen bij z’n ouders. Bijverdienen tijdens je studie is voor de meesten een must.
Als het je niet meteen lukt om aan de slag te komen in bijvoorbeeld één van de vele horecagelegenheden of winkels die Amsterdam rijk is, verken dan ook andere mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld ook bijverdienen door online diensten of goederen te verkopen of je kunt ook wat verder buiten de stad op zoek gaan naar een bijbaan.

Studentenleven in Amsterdam

Studeren in Amsterdam behelst natuurlijk veel meer dan alleen studie en werk. Amsterdam biedt een rijk studentenleven en telt meerdere studentenverenigingen en een bruisende uitgaanscultuur.
Het beste advies dat we je kunnen geven is dat je hier ook met volle teugen van geniet. Ben tijdens in je eerste jaar wel wat terughoudend wanneer het aankomt op lid worden bij een studentenvereniging. Dit brengt namelijk ook verplichtingen met zich mee en het is beter dat je eerst een goed beeld hebt van de tijd die je aan je studie, werk en andere zaken kwijt wilt zijn.

Goedkoop internet voor studenten in Amsterdam

Als student heb je veel kosten en wil je goedkoop kunnen leven. Door je vaste lasten te verlagen krijg je meer financiele ruimte.

  • Case-Amsterdam.nl

    © All Rights Reserved.
    we love WordPress 6.5.5
    86 queries. 0,662 seconds.

    Tembesi 1.0 Designed by WP GPL