Case-Amsterdam.nl

Leven in Amsterdam

Parkeren in Amsterdam

By has blogged 11

Parkeren in Amsterdam kan duur en frustrerend zijn. Of je nu wilt parkeren bij de rai of gewoon een dagje naar het centrum wilt, parkeren is vaak erg duur. Gelukkig vind je hier een aantal goedkope alternatieven.

Parkeren op straat

Parkeren op straat kost in Amsterdam tussen de €1,40 en €5,- per uur. Je kunt betalen met de creditcard of per pinpas. Bij de automaat voer je je kenteken in. Alles gaat digitaal. Je kunt zelfs met je smartphone betalen. Zo betaal je nooit te veel omdat je de exacte parkeertijd betaalt.

Op zondag is het in het centrum van Amsterdam ook gewoon betaald parkeren.

Parkeergarages

Amsterdam heeft erg veel parkeergarages. De tarieven in de Amsterdamse parkeergarage is ongeveer gelijk aan de prijs op straat, maar de kans is veel groter dat er plaats is, het is overdekt en de parkeergarages zijn vaak beveiligd. Parkeren in Amsterdam doe je het beste in een Amsterdamse parkeergarage.

Transferium P+R

Amsterdam is al een behoorlijke tijd bezig een transferiumbeleid uit te voeren. De bekendste is de Transferium Arena, welke bereikbaar is vanaf de A2. De parkeerplaatsen liggen net iets buiten het centrum. Het terrein wordt netjes bewaakt en is goed toegangkelijk. Als je op werkdagen na 10.00 uur of in het weekend wilt parkeren, betaal je €1,- per 24 uur. Als je op werkdagen voor 10.00 uur komt, betaal je €8,- per 24 uur.

De voorwaarde is wel dat je het centrum van Amsterdam bezoekt. Het P+R gebied bestaat de stadsdelen Centrum, Oost, West en Zuid. De betaalautomaat controleert bij het afrekenen van het parkeertarief of de laatste check-in in het centrumgebied heeft plaatsgevonden. Als dat niet het geval is, betaal je gewoon het officiële tarief.

11

november
2023
Time: 16:36

Comments are closed.


  • Case-Amsterdam.nl

    © All Rights Reserved.
    we love WordPress 6.5.2
    105 queries. 0,418 seconds.

    Tembesi 1.0 Designed by WP GPL