Case-Amsterdam.nl

Leven in Amsterdam

Recreëren in Amsterdam

Amsterdam staat wereldwijd bij toeristen toch vooral bekend vanwege het drugsbeleid en het red light district. Dit imago doet echter geen recht aan het enorme culturele en recreatieve aanbod in onze hoofdstad. Gelukkig trekken ook de musea, het Concertgebouw, het Vondelpark en de vele historische hoogtepunten jaarlijks veel toeristen en dagjesmensen. De weg hiernaartoe is bovendien snel gevonden dus daar zullen we niet al te veel over uitwijden.
Als je net in Amsterdam bent komen wonen, studeren of werken, dan gaat je interesse wellicht uit naar de minder toeristische vormen van recreatie. We zetten hier wat dingen voor je op een rijtje die je in je vrije tijd kunt gaan verkennen en die je helpen je weg te vinden in de stad.

Parken in Amsterdam

Behalve het Vondelpark telt Amsterdam nog zo’n 40 parken. Zeker een bezoekje waard zijn bijvoorbeeld het Baanakkerspark en het Schellingwouderpark in Amsterdam Noord: mooie groengebieden waar je de drukte van de stad even kunt ontvluchten en waar je niet over de toeristen struikelt.

Verenigingen in Amsterdam

Als je nieuw bent in Amsterdam dan is je aansluiten bij een vereniging een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Van buurtverenigingen tot sportverenigingen: in iedere wijk is wel wat te vinden. Daarnaast heeft het Amsterdamse verenigingsleven ook ontzettend veel te bieden voor iedereen die geïnteresseerd is in (amateur)kunsten, podiumkunsten, muziek en cultuur.

Cursussen in Amsterdam

Als je geen type bent om je bij een vereniging aan te sluiten maar wel graag nieuwe mensen ontmoet, kun je natuurlijk ook een cursus volgen. Van actieve cursussen zoals salsadansen tot een cursus portrettekenen of een kook workshop: Amsterdam heeft wellicht het breedste en grootste aanbod van alle grote steden.

Fietsroutes in Amsterdam

Een leuke en actieve manier om de stad en de regio te leren kennen, is om er op de fiets op uit te trekken. Online vind je verschillende routes en kaarten of websites waar je makkelijk zelf je route samenstelt. Niets staat je in de weg natuurlijk om op eigen houtje erop uit te trekken maar zeker als je nieuw in de stad bent, kan het geen kwaad eerst even het internet te raadplegen.

Festivals in Amsterdam

Hoewel ze doorgaans ook erg veel toeristen trekken, mag je als kersverse Amsterdammer de vele festivals niet aan je voorbij laten gaan. Festivals als de Gay Pride, het Over het Ij festival, het Amsterdam Dance event en het Grachtenfestival zijn slechts een kleine greep uit het aanbod. De festivals bieden voor elk wat wils en zijn uiteraard een ideale ontmoetingsplek.

  • Case-Amsterdam.nl

    © All Rights Reserved.
    we love WordPress 6.5.2
    92 queries. 0,439 seconds.

    Tembesi 1.0 Designed by WP GPL